Langrenn.org

Tekniske hjelpemidler

Det har kommet mange tenkniske hjelpemidler som applikasjoner på mobiltelefon som kan bidra til bedre trening og økt motivasjon i treningsarbeidet. Felles for disse applikasjonene er at de legger opp et opplegg for deg ut i fra ditt nivå, motivasjon og vilje slik at du lettere kan nå målene dine. Nedenfor finner du en oversikt over noen av de beste og mest kjente applikasjonene til mobiltelefoner innen de forskjellige kategoriene. Disse applikasjonene kan være et tillegg til- eller en erstatning for pulsklokker. Du må gå inn på din telefons "app store" for å laste ned disse applikasjonene. Som oftest kan du synkronisere dine resultater på de respektive applikasjonenes internettsider.

Kondisjonstrening

  • Runkeeper - applikasjon for mobiltelefoner som gir deg muligheten til å sette opp treningsopplegg og måle hastighet og distanse via GPS. Resultatene synkroniseres med din konto på internett. Kan brukes til både langrenn, sykling, løping og andre former for aktiviteter.
  • Adidas MiCoach - applikasjon for mobiltelefoner som synkroniseres med tilsvarende internettside. Du kan legge opp et treningsopplegg mot et spesifikt mål og få intensiteten og lengden på treningsøktene oppgitt. Intensiteten kan måles ved hjelp av puls eller fart.
  • EndoMondo - samme prinsipp som Runkeeper og Adidas MiCoach, men EndoMondo er godt synkronisert med Facbook, og du kan blant annet få meldinger av venner på Facebook på øret mens du trener.

Styrketrening

  • Push Ups - applikasjon til mobiltelefon som hjelper deg å nå målet om 100 sammenhengende push ups. Det legges opp et opplegg ut i fra hvor mange push ups du klarer på det nåværende tidspunkt.
  • Adidas MiCoach - du kan også sette opp styrketreningsprogrammer på Adidas Micoach.